Франция постигна частичен успех да разбере позицията на България за ветото

...
Франция постигна частичен успех да разбере позицията на България за ветото
Коментари Харесай

Франция се затрудни да разбере позицията на България за РС Македония

Франция реализира непълен успех да разбере позицията на България за ветото над договарянията с районен съд Македония за участие в Европейски Съюз. Държавният секретар по европейските въпроси Клеман Бон, който бе на посещаване в София преди началото на френското председателство на Съвета на Европейския съюз отговори по следния метод на въпрос на в. " Сега " дали схваща каква е българската позиция за РСМ:

" Не изисквам да разбирам всичко това, което визира дългата обща история (между България и Северна Македония - б.р.). От това, което разбрах, има воля да се продължи процесът, в това число и от страна на България. Все още има компликации по някои точки – тирада на омразата, дискриминирането, признание на малцинства. Ние към момента не сме достигнали момента, в който България е подготвена да одобри стартирането на договарянията ".

Клеман Бон беседва през вчерашния ден с президента Румен Радев, премиера Кирил Петков и външната министърка Теодора Генчовска. България бе последната спирка от неговата обиколка във всички страни от Европейски Съюз, където показа целите на идното френско председателство.

Европейските сътрудници на България гледат с недоумение на нейното несъгласие, тъй като когато бе наложено от държавното управление на Бойко Борисов се твърдеше, че повода е неналичието на прогрес по разногласията за общата история на двете страни, а в този момент София упорства, че причина е дискриминирането на македонските жители с българско съзнание. От нея произтича езикът на омразата към всичко българско в районен съд Македония и към България, в това число и към българската история.

Като идващ ръководител на Съвета на Европейски Съюз през първата половина на 2022 година Франция има намерение да преодолее парализата на договарянията с РСМ, като свика през юни четвърта конференция на високо ниво ЕС-Западни Балкани. Тя ще бъде безсмислена, в случай че и до тогава западните сътрудници на България продължат да си мислят, че казусът е в отричането от София на македонския език и македонската еднаквост, а не в отричането от Скопие на равноправието на българите с останалите " съставни нации " в РСМ. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР